Veelgestelde vragen

We staan elke dag tussen voor je klaar om vragen te beantwoorden. Sommige vragen kunnen direct beantwoord worden d.m.v. onderstaande lijst.

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt altijd 50 minuten en we geven meestal les in blokuren. Uit onze ervaring blijkt dat twee lessen achter elkaar, 100 minuten, voor de meeste leerlingen goed werkt. We kunnen dan het beste uit je rijlessen halen. Natuurlijk mag je, als dat beter uitkomt, ook een rijles per keer afspreken. We zijn flexibel en passen onze agenda aan jou wensen aan! 

Kan ik meerdere lessen per week rijden?

Bij Rijschool Go kan je meerdere lessen per week afspreken. Door meerdere rijlessen per week te volgen leer je sneller autorijden. We zijn dan namelijk minder tijd kwijt aan het herhalen van de vorige les. Zo haal jij snel en verantwoord je rijbewijs. 

Hebben jullie pakketten?

Ja, we bieden verschillende pakketten aan, zodat we voor iedere leerling een geschikt pakket hebben die aansluit op persoonlijke wensen en behoeften. Dit betekent dat we per leerling kijken naar welk pakket het meest geschikt is en dus het beste bij jou past. Heb je hier vragen over of denk je dat je een ander soort pakket nodig hebt? Neem dan gerust contact op met ons. We komen zeker tot een passende oplossing.
Klik hier voor de pakketten.

Kan ik bij jullie met spoed mijn rijbewijs halen?

Ja, wij bieden de mogelijkheid om een spoedopleiding te doen. Daarmee doe je binnen 4 weken na de start van je rijopleiding het CBR praktijkexamen. Voor een spoedopleiding wordt € 100,- extra in rekening gebracht.

Waar geven jullie rijles?

Wij geven zowel rijles in de provincie Groningen als Drenthe. De rijlessen worden gegeven door gedreven en vakbekwame instructeurs met jarenlange ervaring.

Houden jullie rekening met mijn gewenste ophaal en afzet adres?

Ja, we kunnen je bijvoorbeeld thuis, bij school of bij je werk ophalen en/of af zetten. Soms vragen we je om naar ons toe te komen. Dit doen we alleen als het voor je rijlessen beter is om op een bepaalde plek af te spreken. Je wilt tenslotte niet pas tijdens je rijexamen voor het eerst in de stad rijden.

*We doen dit alleen na het eerst met je overlegd te hebben en als jij het goed vindt.

In wat voor auto geven jullie rijles?

Rijschool Go is trots om te zeggen dat alle rijlessen vanaf nu in een Jaguar XE gedaan worden. 

Geven jullie lessen in het weekend en de avond?

Je kan bij ons van maandag tot en met vrijdag rijlessen volgen. Van s’ochtends vroeg tot acht uur in de avond. Daarmee houden we rekening met jou agenda en is het goed te combineren met je werk of studie. Mochten deze tijden voor jou niet uitkomen dan kunnen we samen altijd kijken naar de mogelijkheden. 

Wie wordt mijn rij instructeur?

Bij Rijschool Go krijg je les van een vaste instructeur. Wij vinden het heel belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen jou en je instructeur, zodat je het maximale uit elke rijles kan halen. Mis je de klik en wil je wisselen? Dat kan, er staat een heel team van professionele rij instructeurs voor je klaar. 

Kan ik losse lessen rijden?

Ja, wij willen voor iedereen bereikbaar zijn. Daarom bieden wij al losse rijlessen aan voor €40,- per rijles (60 minuten). Flexibiliteit binnen één ieders budget!

Ik heb last van faalangst/concentratie problemen, is jullie rijschool geschikt voor mij?

Elke kandidaat is uniek! Heb je faalangst, ADHD of ADD, dan ben je bij ons op het juiste adres.Rijschool GO beschikt over speciaal opgeleide en gecertificeerde rij instructeurs, die hier adequaat mee weten om te gaan. Wij doen ons uiterst best om in te spelen op jouw situatie.

Mag ik vanaf mijn 16e rijlessen volgen?

Ja, bij ons mag je al vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen. Met Rijschool Go heb je al jong grip op het stuur!

Hoe werkt rijles vanaf je 16e?

In Nederland mag je vanaf je 16e theorie-examen doen en wanneer je de leeftijd van 16,5 hebt bereikt mag je ook starten met je rijlessen. Vervolgens mag je vanaf je 17e rijexamen doen. Wanneer je je rijbewijs heb gehaald mag je op de openbare weg rijden. Tot je 18e verjaardag moet dit wel altijd in het bijzijn van een begeleider. Na je 18e verjaardag mag je zonder begeleider de weg op. 

Waar moet een 2toDrive begeleider aan voldoen?

Er worden door het RDW strenge eisen gesteld aan een begeleider. Je begeleider moet tenminste aan onderstaande voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen.

Jouw begeleider is:
– minimaal 5 jaar in het bezit van een personenautorijbewijs;
– minimaal 27 jaar oud;
– ingeschreven bij het BRP
– vrij van strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen in de afgelopen 4 jaar;
– vrij van alcohol en/of gedragscursussen in de afgelopen 4 jaar;
– in het bezit van een geldig rijbewijs
– niet onder invloed van drugs, alcohol of medicijnen tijdens het begeleiden.

Hoe werkt een proefrijles?

Een proefrijles is een volwaardige rijles van 60 minuten. Bij elke leerling nemen wij ruim de tijd, eerst bespreek je je wensen en de rijinstructeur bekijkt jouw rijvaardigheid. We houden hierbij rekening met je wensen, je wilt bijvoorbeeld zo snel mogelijk je rijbewijs halen. Maar we kijken ook naar andere factoren die een rol spelen bij het behalen van je rijbewijs zoals: zelfverzekerdheid in het verkeer, feeling voor het autorijden of misschien heb je al eerder rijles gehad en heb je de basis al onder de knie. Door dit te doen kunnen we je advies op maat geven en een degelijk plan en planning maken voor de route naar het felbegeerde rijbewijs.

Wat kost een proefrijles?

Een proefles bij ons is altijd gratis. Wij vinden het belangrijk dat je kan ervaren hoe een rijles bij Rijschool Go in zijn werk gaat zodat jij op basis daarvan kan beslissen of je wilt lessen bij onze rijschool. 

Hoe snel kan ik een proefrijles rijden?

Snel! Wij snappen dat je niet lang wilt wachten op een proefles. Daarom kan je bij ons online een proefles inplannen. Je mag ook altijd contact met ons opnemen zodat we samen een geschikt tijdstip kunnen vastleggen. 

Hoe kan ik een proefrijles plannen?

Via de website kun je het formulier invullen om direct je eerste proefles te plannen. Na het invullen bellen we je z.s.m. terug. Op werkdagen zelfs binnen een paar minuten. Samen met jou gaan we de les plannen. Je kunt ons ook een email sturen of via de chat contact opnemen! Aan jou de keus :). 

Zit ik na een proefrijles vast aan een pakket?

Bij ons zit je na een proefles niet vast aan een pakket. Na afloop van de proefles krijgt je van ons altijd advies op maat. Je kan er voor kiezen om na de proefles alles voor je rijlessen in orde te maken, zodat je meteen door kan met de lessen. Maar we snappen het ook heel goed als je er nog even over na wilt denken. Na de proefles nemen we dan nog eens contact met je op. De keuze ligt helemaal bij jou! 

Ik heb nog nooit gereden, kan ik bij de proefles wel meteen achter het stuur plaatsnemen?

Onze instructeurs houden rekening met je rijervaring en we zullen de lesstof daar op aanpassen. Onze instructeurs zijn opgeleid om leerlingen zonder ervaring, veilig en vertrouwd les te geven.

Wat kost een pakket?

We bieden 3 verschillende pakketten aan zodat er voor iedere leerling een geschikt pakket is. Klik hier om onze pakketten en de prijzen te bekijken. 

Hoe kan ik betalen?

Bij Rijschool Go kun je betalen met pin, cash, iDeal of in 3 termijnen. Je kunt dit bespreken met de rij instructeur. Heb je niet de middelen om een pakket af te nemen? We denken graag met je mee.

Zit het rijexamen in mijn pakket?

Ja, het rijexamen zit in je pakket!

Hoe snel kan ik mijn rijexamen doen?

Wij zijn afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij het CBR. Over het algemeen kan je binnen 5 a 6 weken na het aanvragen van het rijexamen examen doen. 

Hebben jullie ook een Tussentijdse Toets?

In al onze pakketen is de Tussentijdse Toets (TTT) opgenomen.

Wanneer vragen jullie mijn rijexamen aan?

Het rijexamen wordt aangevraagd wanneer jij er klaar voor bent! Samen met je rij instructeur beslissen jullie het juiste moment. 

Moet ik mijn herexamen zelf betalen?

Wij bieden altijd examengarantie. Ben je de eerste keer gezakt? Geen probleem, wij betalen je herexamen.

Wat neem je mee naar het rijexamen?

Het is belangrijk dat je de volgende documenten meeneemt naar het rijexamen.
– geldig legitimatiebewijs;
– een ingevuld formulier Zelfreflectie kandidaat, deze heb je nodig voor het eindgesprek;
– de reserveringsbevestiging.

*Je krijgt geen theorie-certificaat meer, dit wordt digitaal bewaard en bijgehouden door het CBR. Je mag alleen rijexamen doen, als je het theorie-examen met een voldoende hebt afgelegd. Je theorie-certificaat is maximaal 18 maanden geldig.

Moet ik eerst mijn theorie-examen halen?

Nee dat hoeft niet, je kan met je rijlessen starten zonder theorie. Je moet uiterlijk in het bezit zijn van een theoriecertificaat als je opgaat voor je rijexamen. 

Hoe kan ik een theorie-examen aanvragen?

He theorie-examen kan je via de website van het CBR aanvragen. Als je je theorie-certificaat hebt gehaald is deze maximaal 18 maanden geldig.

Wat neem je mee naar het theorie-examen?

Het is belangrijk dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt naar het theorie-examen. Als je geen geldig identiteitsbewijs bij je hebt of als je niet op tijd op het CBR examencentrum bent, mag je niet deelnemen aan het theorie-examen. Het examengeld krijgt je dan helaas niet terug.

Daarnaast kan je voor de zekerheid ook je oproepkaart meenemen. Alle informatie over het theorie-examen staat op deze oproepkaart vermeld. Denk hierbij aan de examendatum, de examentijd en het adres waar je moet zijn.

0

Start typing and press Enter to search